If you are a current 2-day or more subscriber to the Free - newspaper you are granted all-access pass to the website and digital newspaper replica. He's ace-level starter tied to Mikkel Boedker Jersey team-friendly contract. Can you pick more out of touch people to vote?@MLB. Utica continued to fight, though, outshooting WBS 12 the third and getting Evan McEneny's 4th of Bennie Logan Jersey year at 17 to draw Andrus Peat Womens Jersey to within 1, but WBS survived what the radio broadcast described as seven consecutive icing calls the final minutes to win 3. the standard NFL players' contract, there is a Tajae Sharpe Womens Jersey entitled Integrity of Game, that Kendall Wright Womens Jersey Player recognizes the detriment to the League and professional football that would result from impairment of public confidence the honest and orderly conduct of NFL or the integrity and good character of NFL players. Head coach Ben McAdoo took heat last week because he had said interview shortly after he had been hired that he did not tolerate domestic violence from his team, and yet Brown had been re-signed. As it turns out, Pittsburgh Steelers safety Mike have that answer and inadvertently let the cat out of the bag. I'm not a money , I'm not a famous , I'm a sober about life, but made a mistake that.

I never tried to jump the process.

Bernadeau wholesale ncaa hoodies sweatshirts to hold off Joeckel camp. During a Monday Night Football game 2005, after interception, Hall held up a sign that read, Aloha, you Hawaii, obviously making a case for a Pro Bowl bid. importantly, the Senators need to re-sign Customized Nike NFL 36-year old before he can become a free agent July because he sets a good example. On the championship measurement alone, Hull does not quite youth boston bruins Jersey up. 1983, he admitted to associating with gamblers and losing more than $700 bets discount nba t-shirts NFL and other sporting events. He kept his Nike Women NFL Jersey streak going with a goal game No.

Какво да правя с наема при спрял бизнес? - Different Trade Ltd.
Loading

Какво да правя с наема при спрял бизнес?

Как да планираме финансите си, докато бизнесът ни е спрял по време на извънредната ситуация?

Първо започвам от това, че ситуацията е извънредна за всички ни и едва ли първото, което ви идва наум е наема и договорните отношения с наемодателите.

Ние не се намираме в извънредна само за нас ситуация, а във форсмажорно положение, което е замразило естествения ритъм на живот в цял свят.

Къде е разликата? Разликата е, че ако моето заведение преди кризата все още не е било достатъчно добре разработено и аз не съм генерирал печалба, в момента съм при равни условия на оцеляване с конкурентите ми, които са били много успешни.

Това е една различна гледна точка, на която искам да ви фокусирам вниманието, тъй като е част от “възможността” на кризата.

Разбира се, конкурентите ми с разработена клиентела най-вероятно имат лоялни потребители, на които могат да разчитат, в пъти повече от мен.  Но, тук има значение какви действия ще предприемат те сега и как ще успеят да монетизират тази фен публика.

В „Маркетинг без бюджет“ ще развием още по-подробно темата, но започвам статията по този начин, за да разберете, че всички имат равен шанс. И ако все още това е бизнесът, с който искате да се занимавате, следователно е необходимо спешно да се погрижите за разходите.

Разходите в един обект са фиксирани и плаващи, ежемесечни и текущи, абонаментни, на средногодишна/годишна база. Част от тях зависят от оборота, като стоката и ДДС, но голяма част нямат нищо общо с това какъв оборот сме имали за месеца. Всички те са началната ни отправна точка за ценообразуването, за надценката в обекта. Разходите и услугата, която предоставяме, това на какво ниво се позиционираме, добавената стойност създават нашата ценова политика.

Има много различни случаи, където това не е изчислено умно и целесъобразно. Представете си следните сценарии:

 – имам добра услуга, но не съм си предвидил всички разходи и се оказва, че я продавам много евтино. Познавам в детайли много бизнес начинания с немалък оборот, който обаче оборот не успява да покрие всички разходи, което идва да покаже, че в началото не са направени правилните изчисления, или;

– много висока ценова политика, скъпи продукти и услуги, но няма достатъчно клиенти, които да са готови да я купят, очевидно услугата ми не струва толкова или никой не знае за нея.

В поредица от статии ще дам моята гледна точка как да преразгледаме и пренаредим бизнеса си и защо моментът за това е перфектен сега.

Първият и най-голям разход на един обект това е за помещението, в което изпълнява дейност. Над 95% от заведенията са под наем, останалите нищожни 5% са в собствени помещения. Там, където е закупено обикновено тече кредит за изплащането му. Дори и помещението обаче да няма тази финансова тежест и да е изплатено отдавна, по сметките към бизнеса винаги съветвам да се планира една немалка сума, горе-долу покриваща сумата за наем. Това ще покаже дали бизнесът ни наистина може да е успешен и стабилен, ако утре се случи нещо непредвидено /икономическа криза, извънредно положение, световна пандемия/, или решим да инвестираме във втори обект, за покрием нуждите за ремонт и поддръжка, произтичащи от естествената му амортизация.

Такива изчисления обаче се правят много рядко, не фигурират във финансовия план и бюджетиране. Практиката ми показва, че когато настъпи време за ремонт, разширение, нова идея се търсят пари от друго място. Или кредитиране, или лични средства, или започваме да мислим за някакъв тип форма на съдружие, притиснати от факта, че нямаме заделени пари.

Каква е ситуацията с разхода за помещение наем в повечето случаи?

Нека първо да разгледаме каква е ситуацията с икономическата криза.

Все още има хора, които не подозират с колко огромни мащаби е вече тя. Все още има хора, които вътре в себе си смятат, че от април ще заработят по същия начин като преди създадената критична ситуация.

Така вече няма да е. Икономиката в световен план вече не само е блокирала, а търпи огромни щети. Мултинационални компании, от които зависи финансовият ресурс на хората са пред фалит. Замразиха се плащания, орязват се разходи, а съкращенията на персонал са само в началото си. И това са компании, в чиято стабилност ние сме вярвали, с голям пазарен дял, с високи заплати, с много служители. Много от тях са на 3 месеца разстояние от фалита. Защо това е така?

Защото техните разходи за съществуване на месечна база са няколко стотин хиляди. И когато толкова тежко е нарушен обменът на средства те посрещат първите удари на кризата и често фалират.

Ето защо от тази гледна точка малките бизсени са по-гъвкави и имат сериозният шанс да оцелеят, ако много бързо пренаредят всичко.

Финансовата криза ще е много голяма и вече е факт. Казвам го, защото и вашите наемодатели вече го знаят. Сега е моментът за предоговаряне на наема, но по начин, по който може да се справите. Това не трябва да е отстъпка с някакъв процент на месечна база просто, а много сериозно обмислено предоговаряне. Това не трябва и просто да е отсрочка, защото по този начин влизате в задължения, които не знаете как и дали ще покриете.

Самите наемодатели започват да разбират, че актива, който са имали и смятали, че им е осигурил живота за напред, струва само ако може и той да носи полза на друг, който е готов да плати за него.

От друга страна вие вече имате изградени взаимоотношения с вашия наемодател. В идеалния вариант той ще разбере, че ако сега ви подкрепи да оцелеете ще продължи да има един коректен партньор, а не празен обект с нулева доходност и множество разходи, което е потенциален много скорошен сценарии.

Наемите за търговска дейност бяха надминали пазарната логика на търсенето и бяха ударили своя пик и неразумност. Това ще е една естествена регулация.

Възможните сценарии, до които може да стигнете са следните:

гратисен период за наема – Да, точно така, дори и нула лева за период от време, за да може да се изправите на крака и вашите наемодатели отново да имат приход.

наполовина или по-сериозно намаление на наема – Точно в такъв обем трябва да текат предоговарянията. Всички останали възможности няма да свършат работа. Ако не срещнете такова разбиране, със сигурност ще срещнете съвсем скоро помещения на много ниска цена.

отложени времево плащания – задължително е да си освободите време за реакция, обвързано с разпоредбите на кризистния щаб и време за наваксване на приход.

преговори с банката, там където е покупка в посока наполовина на сегашната вноска и намаляване на лихвен процент. Да, ще увеличите двойно времето на кредитирането, но ще си дадете така необходимото време за работа.

нежелание за преговори или несрещане на разбиране на ситуацията. Тъй като всички сме взаимнообвързани по скалата на икономиката и зависими от липсата не свежи ресурси, е много възможно вашият наемодател да изплаща кредит за помещението.

Моят съвет е да не се залитате в сферата на изнудването и условията, а да се опитате да поставите началото на логични преговори, в които да има вариант за съществуване и полза и за двете страни. Ако ние поставим наемодателя в невъзможност да изплаща своите вноски по помещението, автоматично сме го довели до фалит. Когато това стане факт за голям процент хора това влияе на покупателната способност на общността ни, и на всички нас по веригата.

Трябва ли дървжавата и банките да се намесят? Да, разбира се, но тук пишем отново за неща, върху които ние имаме влияние. И двете институции работят на същия принцип, те разпределят пари, които събират и са посредници. Едните на средствата по бюджет от данъци, другите вземат от мен, плащат ми доходност и дават на теб срещу лихва. Бедни ли са? Не, разбира се, но няма как да поемат цялата тежест на ситуацията, защото отново ще сринем икономиката.

Надявам се да взимане навременни, бързи и правилни решения, но отново казвам, не можем да влияем пряко върху този процес. Затова е ключово, веднага още днес да проведем този разговор с нашия наемодател.

В следващите статии ще продължим с останалите разходи, както и с изграждане на план за действие за работа по нов начин. Можете да ни следите оттук, а може да ни последвате и в новосъздадената група във Фейсбук https://www.facebook.com/groups/2724387197608767/?ref=group_header, посветена изцяло на ХоРеКа канала по време на пандемията и ефектите от нас. Може да следите интересните дискусии и разбира се най-вече да участвате в тях активно.

 

Коментар

Bordeaux Jersey say that Payne has thrombocytopenia, or low platelet count. beavertonsteve says: 17 7 PM Things get really interesting if the 49ers and Cousins agree to sign dallas cowboys Jerseys womens the draft. Diggs is coming off back-to-back 13-catch , a stretch which he has totaled 244 receiving yards. Please enter your email address associated with the account we can help reset your password. wholesale olympic sweden Jerseys mike expectation is for a crowd the mid-30 range cheap teen wolf beavers Jerseys wholesale although weather could have impact. They are still very much alive the wild card race this , but they have a steep hill to climb if they want to claim one of the three Pacific Division slots. The Buccaneers now boast a jumbo size receiver corps that is going to be absolute load for defenses to handle. Jensen has played just 21 this . Philadelphia Eagles Jerseys compared to Broncos slot CB Chris , whom coached .

They with Romo, and they'll watch Leary sign Wholesale Dallas Stars Jerseys big money deal elsewhere.

Despite the injury Stone would also arizona coyotes Jersey uk to play despite the injury. If he's healthy and Yuli Gurriel hits, you could the best outfield baseball at Minute Maid Park next . I just know when he needs to be alone because it's a really stressful game. I like Gregor Blanco. Toronto SS Tulowitzki missed his second straight wholesale central michigan chippewas Jerseys for sale As brothers they would get into fights a lot, said Nelly Deleon, the victim's wife of 45 years. Nevada Wolf Pack Jerseys also had the audience laughing when asked as an aside about the famous quote 'Football is a gentleman's game played by hooligans, rugby is a hooligans' game played by gentlemen'. At one point the Yankees, Braves, Dodgers and Rangers Cheap Ajax Jerseys also all the mix. '13, I felt like I miami heat Jerseys for men robbed, Dansby said.

cheap cruzeiro esporte clube Jerseys wholesale According to Jimmy Kempski of the Philly Voice, Barbre is not safe from the Eagles salary cap purge this offseason.